LIMBA ENGLEZĂ

• Limba engleză este a treia cea mai vorbita limbă din lume, cu aproximativ 400 de milioane de vorbitori nativi și cel puțin încă atîția care o folosesc ca și limbă secundară.

• Dificultăți:
– Limbă cu foarte puțină inflexiune, multe expresiil idiomatice;
– Diferența dintre cum se scrie și cum se citește.

• Engleza face parte din limbile germanice.

• Primii oameni de pe teritoriul Angliei a căror limbă o cunoaștem sunt celții.O altă limbă care a fost folosită in Anglia aproximativ patru secole, înainte de apariția limbii engleze, este limba latină. Limba latină a fost introdusă atunci cînd Britania a devenit provincie a Imperiului Roman.

• In anul 449, a început invazia Britaniei de către triburile germanice, care sunt stramoșii poporului englez. Aceste triburi au luat controlul insulei și au contribuit cu propriile influențe lingvistice.

• Cucerirea Angliei de către normanzi, în 1066, a influențat profund evoluția limbii. Timp de aproximativ 300 de ani după cucerire, normanzii vorbeau anglo-normanda, o limbă apropiată de Franceza Veche, ca limba oficială la Curte, în drept și administrație. Un număr foarte mare de cuvinte normande s-au strecurat în engleza veche, în special în domeniile legale și administrative, dar și în cuvinte din vocabularul de bază, precum „mutton” (carne de miel) sau „beef” (carne de vită). Mai târziu, multe cuvinte au fost împrumutate direct din latină sau greacă, lăsând un vocabular paralel care a ajuns până în zilele noastre. Influența normandă a dat naștere la ceea ce azi se cheamă Engleza de Mijloc.

• De-a lungul secolului al XV-lea, engleza de mijloc a fost transformată de „marea rocadă a vocalelor”, de răspândirea prestigiosului dialect sud-estic la Curte, în administrație și în viața academică, și de efectul uniformizator al imprimării. Engleza modernă timpurie datează din perioada elizabetană.

Personal manager. Birou de traduceri în Moldova Diplom

ALTE SERVICII:

SERVICII:

2020-05-21T10:56:07+00:00