Skip to main content

Interpretariat (traduceri verbale)

Interpretariat – actvitate care presupune transmiterea sensului comunicării dintr-o limbă în alta și crearea unui nou mesaj echivalent în limba străină.

Scopul traducerilor orale constă în stabilirea relațiilor egale între mesajul inițial și ulterior. Aceasta include contextul, regulile gramaticale ale limbii în care se efectuează traducerea etc.

Interpretariatul reprezintă o activitate foarte importantă și responsabilă. Compania Diplom își asumă cu toată seriozitatea alegerea traducătorului potrivit.

În anumite situații specifice se solicită serviciile de interpretariat:

  • Traduceri autorizate: înregistrarea căsătoriei în OSC, serviciile notariale, procese de judecată etc.;
  • Traduceri neautorizate: întîlniri de afaceri, seminare, conferințe, convorbiri telefonice, expoziții, prezentări, mese rotunde, instalarea și setarea echipamentului cu asistența specialistului străin, care nu este vorbitor de limba moldovenească/română sau rusă;

Toți traducătorii companiei noastre posedă diplome de studii superioare în domeniul corespunzător, autorizația Ministerului Justiției al Republicii Moldova și pot fi prezenți la locul desfașurării evenimentului. Noi propunem doar traducători autorizați, cu experiență în domeniu.

Pentru a comanda servicii de interpretariat, este necesar să vă adresați la unul din birourile companiei noastre până la data începutului lucrărilor, astfel ca traducătorul să aibă posibilitatea de a concorda orarul său de serviciu și în caz de necesitate să se pregătească; iar noi – să avem mai mult timp pentru selectarea specialistului potrivit pentru dvs.

Vă putem ajuta în selectarea interpretului cu posibilitatea de deplasare la locul desfășurării evenimentului sau în unul din filiale a companiei DIPLOM, cu asistența specialistului care cunoaște o anumită limbă străină.

Serviciile interpretului la locul organizării evenimentului: comanda minimă – 1 oră (60 minute), la o comandă ce durează mai puțin de o oră, timpul se rotungește pînă la o oră.

Serviciile interpretului la unul din birourile companiei noastre : comanda minimă – 10-15 minute, prețul serviciului nu se rotungește pînă la o oră, și respectiv este mai ieftin de 2-3 ori.

Pentru persoanele care doresc să comande o traducere de o oră : acordați de preferințe materiale în formă de text pe subiectul evenimentului, ceea ce-i va permite traducătorului să se pregătească minuțios pentru a obține un serviciu performant de traducere verbală.

Cu cît mai devreme efectuați comanda, cu atît mai mult timp vom dispune pentru selectarea unui interpret de o înaltă calificare.

 

Pentru a comanda servicii de interpretariat, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: +373 (79) 26-11-27.