NOSTRIFICAREA

NOSTRIFICAREA2023-02-27T13:10:18+00:00

Nostrificarea reprezintă procedura de recunoaștere a diplomelor și atestatelor de studii medii, superioare sau postuniversitare profesionale emise de statele străine, adică cu acordul organelor competente de stat la confirmarea legalității acestora în cadrul statului dat.

Decizia de confirmare și acordare a statutului echivalent a actelor de studii superioare universitare sau postuniversitare eliberate de statele străine aparține Ministerului Educației Republicii Moldova.

Confirmarea și acordarea statutului echivalent a actelor de studii superioare universitare sau postuniversitare eliberate de statele străine se confirmă prin certificatele de confirmare și echivalență a diplomelor de studii.

Procesul determinării echivalenței actelor de studii emise de statele străine include efectuarea expertizei, luarea deciziei finale, înregistrarea și acordarea certificatului de echivalență, apostilarea sau supralegalizarea în caz de necesitate.

În baza deciziei experților, comparației cerințelor generale în strucura învățămîntului a statului emitent al documentelor de studii și Republicii Moldova, luării în considerație a acordurilor internaționale la care a participat Moldova, corespunderii criteriilor de echivalență, organele corespunzătoare iau decizia de stabilire a echivalenței cu eliberarea certificatului corespunzător.

La birourile de traducere Diplom vă vor servi calitativ, vor efectua aranjarea corectă a documentelor, traducerea și legalizarea notarială a documentelor. Pentru efectuarea procedurii de nostrificare, adresați-vă la oficiul principal: Chișinău, str. Vasile Alecsandri, 97, tel.: +373 (79) 79-11-00.

 

Personal manager. Birou de traduceri în Moldova Diplom

ALTE SERVICII:

SERVICII: