LIMBA PORTUGHEZĂ

• Portugheza ( português, de asemenea língua portuguesa) este o limbă romanică originară din nord-vestul Peninsulei Iberice(Galicia și nordul Portugaliei de astăzi). Este unica limbă oficială în Angola, Brazilia, Capul Verde, Guineea-Bissau, Mozambic,Portugalia și São Tomé și Príncipe, iar în Macao și Timorul de Est este co-oficială cu chineza și, respectiv, tetum. Portugheza este oficială și în Guineea Ecuatorială împreună cu limbile spaniolă și franceză.

• Portugheza este limba oficială și națională în Angola, Brazilia, Galicia, Portugalia și São Tomé și Príncipe, precum și cea mai vorbită limbă în Mozambic. Este de asemenea una dintre limbile oficiale în Guineea Ecuatorială (împreună cu spaniola șifranceza), Timorul de Est (alături de tetum) și R.A.S. Macau (co-oficială cu chineza).

• Portugheza are, alături de spaniolă, cea mai ridicată rată de creștere între limbile occidentale, și, conform unor estimări ale UNESCO, este limba cu cel mai mare potențial de creștere ca limbă de comunicare internațională în Africa (sud) și America de Sud. Se estimează că țările africane de limbă portugheză vor avea o populație totală de 83 de milioane până în 2050.

Personal manager. Birou de traduceri în Moldova Diplom

ALTE SERVICII:

SERVICII:

2020-05-21T09:33:56+00:00