Ziua internațională a traducătorului

În 1991, UNESCO a proclamat ca în fiecare an pe data de 30 septembrie să fie serbată Ziua Internațională a Traducătorului în întreaga lume.

Alegerea zilei a fost inspirată din calendarul romano-catolic, care în această zi îl sărbătorește pe Sf. Ieronim. El a fost unul dintre cei care, în secolul III, a tradus Biblia din limba greacă, ebraică și aramaică în limba latină.

Federația Internațională a Traducătorului este un grup, care reunește asociații de traducători, interpreți și terminologi. În ultimele decenii, acest domeniu a suferit schimbări majore. Știați că la fiecare 14 zile moare o limbă, iar instrumentele moderne de traduceri oferă o multitudine de activități de traduceri rapide? Aceste modificări au impact pozitiv în lucrul cu clienții care beneficiază de servicii de traduceri autorizate notarial.

Profesia de traducător sau lingvist este foarte importantă în toate activitățile și domeniile la nivel mondial. În esență, arta traducerii rămîne neschimbată în procesul de bază al executării activității date.

Personal manager. Birou de traduceri în Moldova Diplom

ALTE SERVICII:

SERVICII:

2020-05-17T11:58:20+00:00