Contactați-ne la numărul:

+373 (79) 26-11-27

Blog articole

Cum să vă asiguraţi de calitatea serviciilor de traducere?

About-us

În viaţa reală modernă necesitatea serviciilor de traduceri rămâne a fi actuală practic în toate domeniile. Fiecare dintre noi poate să aibă nevoie de o traducere autentică în orice sector de activitate.

Arta realizării traducerii în diverse limbi îşi are originile în timpurile străvechi. În opinia savanţilor, cândva, cu 100 de mii de ani în urmă, în Africa a apărut aşa-numita protolimbă, de la care s-au format ulterior toate limbile existente. Acum este deja greu de spus care a fost cauza apariţiei unei enorme varietăţi de limbi, acesta însă este un fapt incontestabil – în viaţa reală modernă serviciile de traduceri rămîn o necesitate actuală practic în toate domeniile.

Într-adevăr, fiecare dintre noi nu o dată s-a lovit de situaţia când este nevoie de traducerea scrisă autentificată juridic a documentelor, de traducerea articolelor ştiinţifice, a documentaţiei tehnice, a contractelor. În condiţiile dezvoltării tehnologiilor informaţionale deosebit de actuală devine traducerea informaţiilor plasate pe site-urile de Internet. Toate acestea sunt realităţi ale modernităţii noastre dinamice, care nu pot fi evitate, dacă vrei să reuşeşti în ştiinţă, afaceri, şi chiar în viaţa personală.

După cum spune legea pieţei – "cererea generează oferta". Respectiv, au apărut foarte multe birouri de traduceri, şi numărul lor continuă să crească. Numai în Chişinău funcţionează peste o sută de firme de traduceri. Cum poţi să te asiguri de calitatea serviciilor oferite?

O anumită garanţie a siguranţei serveşte experienţa acestei activităţi, care poate fi determinată după durata existenţei firmei, precum şi posibilitatea de a obţine imediat autentificarea notarială, în caz de necesitate. O condiţie mai sigură va deveni existenţa mărcii de comerţ înregistrate, ceea ce certifică seriozitatea şi perspectivele firmei în activitatea respectivă.

De toate aceste atribute dispune compania Diplom, care deja mai mult de opt ani oferă un complex de servicii cuprinzând lucrul cu textele, lucrări pentru studenţi, teze ştiinţifice şi traduceri scrise în Moldova.

Specialiştii de la Diplom pot aborda orice tematici:
- traducerea documentaţiei economice şi financiare: acte bancare, fiscale, planuri de afaceri, proiecte de investiţie etc.;
- traducerea documentelor cu caracter juridic: acorduri şi contracte de diferite tipuri, acte de constituire a persoanelor juridice, procuri, acte judiciare;
- traducerea documentaţiei tehnice – normative, de proiect, de informaţii etc.;
- traducerea textelor cu caracter medical – anamneze, diagnoze, reţete, instrucţiuni etc.;
- traduceri artistice şi traducerea literaturii de popularizare a ştiinţei;
- traducerea informaţiilor pentru site-uri şi a textelor din resursele Internet;
- traducerea articolelor ştiinţifice şi de autor, a tezelor de licenţă şi de an, a adnotărilor.

Gama de limbi posibile spre traducere este de-a dreptul inepuizabilă. La birourile de traduceri Diplom se pot efectua traduceri de orice grad de dificultate, inclusiv documente şi texte cu autentificare notarială şi fără, din/în:
- limbile străine răspândite, inclusiv engleză, germană, spaniolă, franceză, italiană, ebraică, portugheză, greacă, poloneză, turcă, bulgară, cehă, maghiară, ucraineană, română, rusă;
- limbile mai puţin răspândite în zona noastră, inclusiv arabă, armeană, azeră, bielorusă, chineză, kazahă, japoneză, georgiană, turkmenă, persană/farsi, letonă, lituaniană, daneză, norvegiană, olandeză, macedoneană, slovenă, sârbă, slovacă, croată, estonă, suedeză şi altele.

Orice text pe care doriţi să-l traduceţi – fie că este certificat de căsătorie, certificat de naştere, contract de livrare, referat ştiinţific sau alte acte – vor fi traduse rapid şi vor fi autentificate notarial, în caz de necesitate, de către specialiştii companiei Diplom.